KOMERCIJALNI KLIMA UREĐAJI

Klima uređaji za komercijalnu primjenu

Zašto LG komercijalni klima-uređaj?

LG-ova TEHNOLOGIJA INVERTERA SMANJUJE POTROŠNJU ENERGIJE

LG je preuzeo inicijativu u razvoju nove i visoko efikasne tehnologije invertera. Osim smanjene potrošnje struje, napredni sistem invertera odlikuju se moćnim performansama i većom pouzdanošću. Jasno ilustrirajući kako inovativna tehnologija može napraviti stvarnu razliku, LG-ov inverterski kompresor omogućava poželjno smanjenje potrošnje energije (do 40%) i troškova uporabe. Dizajniran za komercijalne prostore poput ureda i trgovina, novi model nudi efikasnu udobnost, veću trajnost i izvrsnu sezonsku energetsku efikasnost.

KONTROLA TEMPERATURE I PRITISKA VRF TEHNOLOGIJE GARANTUJE BRŽI, PRECIZNIJI I STABILNIJI RAD KOMPRESORA

LG-ovi modeli Single i Multi Split jedina su rješenja u istoj kategoriji proizvoda s inovativnim senzorom temperature i pritiska, s naprednom tehnologijom kontrole VRF pritiska. Single i multi split sistemi procjenjuju pritisak za rad kompresora pomoću jednog senzora koji mjeri rashladno sredstvo te unutarnju i vanjsku temperaturu. Ipak, LG-ove najnovije serije Single i Multi Split posjeduju senzor temperature i pritiska koji direktno analizira i kontrolira pritisak i temperaturu rashladnog sredstva, tako da je kompresor precizniji i efikasniji. Konkretnije, senzor temperature i pritiska omogućava brže i efikasnije grijanje i hlađenje. Također pridonosi dužem radnom vijeku kompresora te garantuje stabilan rad u svim vremenskim uvjetima.

Vrste komercijalnih unutrašnjih klima uređaja:

Kazetne jedinice

 kasetna jedinica

Unutarnja jedinica tankih i kompaktnih dimenzija omogućava uspješnu ugradnju u različite prostore.
Unaprijeđene lopatice doprinose da bude manje zakrivljenih površina te omogućuju ravnomjernu distribuciju zraka.
Mod visokog stropa osigurava snažno hlađenje i zagrijavanje do visine od 4,2 m, od poda do stropa.
Neovisno funkcioniranje lopatica koristi zasebne motore, što omogućava neovisno upravljanje sa sve četiri lopatice.
Nova tehnologija 3D ventilatora primjenjuje se na kasetne modele s H-inverterima 10~14 kW. To povećava protok zraka, ali smanjuje buku.

Kanalna jedinica

kanalna jedinica

 

E.S.P. kontrola jednostavno upravlja količinom zraka putem daljinskog upravljača. BLDC motor može regulirati brzinu ventilatora i količinu zraka bez obzira na vanjski statički tlak. Za upravljanje protokom zraka nije potreban nikakav dodatni pribor.
Odvodna pumpa s visoko postavljenom glavom automatski odvodi vodu do 200 mm od visine odvodne glave. Ona predstavlja savršeno rješenje za odvod vode. 
Temperatura u prostoriji može se provjeriti pomoću termo otpornika u daljinskom upravljaču kao i u unutarnjoj jedinici. Može postojati znatna razlika između temperature zraka na podu i na stropu. Dva termootpornika mogu optimizirati temperaturu u prostoriji kako bi se postiglo ugodnije okruženje.
Razina buke kanalskih modela s niskim statičkim tlakom je smanjena, premda je ESP povećan.
Pomoću spiralne cijevi (ugradne ili fleksibilnog tipa) i komore protoka, moguće je ostvariti hlađenje/grijanje u nekoliko soba istovremeno.

Podstropna i podna / Podstropna jedinica

podno stropni

Stropni i podni model može se postaviti na strop ili na pod. To štedi prostor u slučaju ugradnje u prodavaonicama ili uredima.Okomiti smjer zračne struje može se podesiti pomoću daljinskog upravljača, a vodoravni smjer zračne struje može se podesiti ručno.
Temperatura u prostoriji može se provjeriti pomoću termo otpornika u daljinskom upravljaču kao i u unutarnjoj jedinici. Može postojati znatna razlika između temperature zraka na podu i na stropu. Uspoređuje vrijednosti temperature očitane na različitim položajima i automatski bira optimalnu temperaturu za korisnike Dva termootpornika mogu optimizirati temperaturu u prostoriji kako bi se postiglo ugodnije okruženje.

Konzolna jedinica

konzolna jedinica

Tokom hlađenja, lopatica se postavlja nagore kako bi usmjerila tok zraka prema stropu. A za grijanje, lopatica šalje zagrijani zrak nadole, kako bi se uravnotežila sobna temperatura, naročito u visini poda.
Parapetni klima-uređaji su brzi i snažni. Pomoću moda grijanja poda, parapetni klima-uređaji osiguravanju brže grijanje poda i pomažu da se brže dostigne željena temperatura.
Postoji 5 različitih položaja za kontrolu smjera zračne struje.
3 vrste sistemskog filtriranja zraka.

 

Podni stojeći klima uređaj

ormari

Novi LG podni stojeći klima-uređaj. dobitnik nagrade Red Dot za dizajn 2013., idealan je za moderan interijer vašeg doma ili ureda.
Uz snažno hlađenje, komercijalni sustavi klima-uređaja mogu dosegnuti podešenu temperaturu u kraćem vremenu. U međuvremenu funkcija snažnoga grijanja omogućava optimalan kut protoka zraka, čime je zagarantovano brže zagrijavanje prostora.
Novi LG podni stojeći klima-uređaj je efikasan kad se koristi u velikim prostorijama zbog svoje snažne funkcije hlađenja i grijanja. Velika brzina i količina protoka zraka znače da zračna struja može dosegnuti udaljenost do 20 m od klima-uređaja.

Zidna jedinca

zidan uj30

Idealno rešenje za sobe s poslužiteljima, strojevima i za kuhinje.
Nove jedinice za montažu na zid pružaju dobru sezonsku energetsku učinkovitost kad se povežu s unutarnjim jedinicama sa standardnim inverterima.
Strujanje zraka na 20 m.
Smjer vodoravne lopatice može se podesiti od koraka 1 do koraka 6 uz potpuno automatsko pomicanje. Ta funkcija može daleko brže ohladiti i zagrijati određena područja.
Jet hlađenje i grijanje ravnomjerno raspršuje zrak uz visoku brzinu kako bi prostorija bila optimalno ohlađena ili zagrijana za samo tri minute.

Zidne jedinice Artcool (gallery/Panel/Mirror)

art

Ne morate više imati klima-uređaj unaprijed određenog izgleda. S revolucionarnim modelima ART COOL Gallery, možete promijeniti izgled svog klima-uređaja kad god poželite i kako god poželite. Modeli serije ARTCOOL imaju izvanredan dizajn i dobitnici su nagrada International Forum Design Award, Reddot Design Award i G Mark.
Moguće je regulirati protok zraka kako bi se osigurala maksimalna udobnost i pouzdanost.

miror

Trostruki filtar sastoji se od tri specijalizirana filtra koji mogu smanjiti sporedne učinke izazvane raznim organskim sastojcima, među kojima je i formaldehid. On također može eliminirati neugodne mirise i stvoriti ugodnije okruženje.
Glavni uzrok mirisa koji proizvodi klima-uređaj su plijesan i bakterije koje nastaju na izmjenjivaču topline. Funkcija automatskog čišćenja će isušiti vlažni izmjenjivač topline kako bi spriječila razvijanje bakterija i plijesni, što će znatno umanjiti neugodne mirise iz klima-uređaja i smanjit će vaš trud oko čestog čišćenja klima-uređaja.

 

Svi gore navedeni uređaji mgu se kombinovati na:
SINGL SPLIT SISTEM (jedna vanjska jedinica, jedna unutrašnja jedinic).
MULTI SPLIT SISTEM (jena vanjska jedinica, više unutrašnjih jedinica).

Prepustite našem strućnom timu da Vam odredimo kapacite i položaj jedinica, a sami birajte vrstu i dizajn jedinca.