KUĆNI KLIMA UREĐAJI – RAC

Firma SES d.o.o. uz podršku  LG Electronics Air Conditioning and Energy Solution pruža kompletna rješenja za grijanje, ventilaciju i klimatizaciju te uštedu energije. Ugrađujemo sve vrste klima uređaja, uključujući kućne klima uređaje i klimatizacijske sisteme. Zahvaljujući vodećoj poziciji u području tehnologija i posvećenosti zaštiti okoliša, LG AE dizajnira i proizvodi neke od najnaprednijih i energetski najefikasnijih uređaja na tržištu kao što su:

 

Bazni modeli:

LG Inverter klima uređaj E12EM

Smanjena potrošnja energije i antibakterijski filterie12em

  • NAJVIŠA ENERGETSKA EFIKASNOST
  • SAVRŠENA ZAŠTITA ZDRAVLJA
  • BRZO I LAKO INSTALIRANJE
  • MICRO FILTER ZA PRAŠINU

Kapacitet hlađenja 0.90/3.50/4.04 kW, Kapacitet grijanja 0.89/3.80/5.10 kW, E.E.R.

3.13, C.O.P. 3.65, Energetska oznaka A+/A, Radno područje u hlađenju -10 do 48 ⁰C,

Radno područje u grijanju -10 do 24 ⁰C Najviša energetska efikasnostLG-ova revolucionarna tehnologija invertera omogućava vrhunske performanse i tihi rad uz minimalnu potrošnju energije. Uz energetsku efikasnost, koja je među najboljim na svetu, uživaćete u komfornoj atmosferi istovremeno štedeći energiju. Antibakterijski filter vazduhaAntibakterijski filter za vazduh hvata čestice prašine veće od 10 μm i ima antibakterijsku funkciju. Micro filter za prašinu na svojoj površini ima snažan elektrostatički naboj kako bi privukao i uhvatio štetne mikroskopske tvari, poput peludi i sitne prašine koji uzrokuju bolesti dišnih puteva.

ON/OFF LG Klima uređaji K12NL

ON / OFF klima uređaj, zidna izvedba unutarnje jedinice, kapacitet hlađenja 3,51 kW, kapacitet grijanja 3,75 kW, energetska učinkovitost EER: 3,23 hlađenje / COP: 3,41 grijanje, energetski razred A/B.

lg k12

 

Vrste klima uređaja možete pogletai na slijedećem linku: LG klima uređaji

Savjeti za ugradnju klima uređaja u stan ili kuću
1. Za ugradnju klime odaberite ovlaštenog servisera
Posavjetujte se sa serviserom o izbora proizvođača, snage, pozicije unutašnje i vanjske jedinice, električnog napajanja uređaja i odvoda kondenzata.
2. Pozicioniranje unutrašnjih klima jedinica
Ako naknadno ugrađujete klimu u stan, sa stručnjacima razgovarajte i o poziciji klim-uređaja. Jedan od prijedloga je pozicioniranje u hodniku. Tako se može smanjiti izravno strujanje zraka u sobama u kojima se boravi.
3. Pozicioniranje vanjskih klima-jedinica
Vanjska jedinica mora ima dovoljnu izmjenu zraka i riješiti se te topline. Smještaj vanjske jedinice na tavan ili zatvoreni balkon nije dobro.

 

Nemojte zaboraviti
1. Klima-uređaje treba servisirati jednom godišnje
Najbolje je pozvati ovlaštenog servisera, i to prije sezone rashlađivanja. Servisiranjem se osigurava dugotrajnost uređaja, ali i kvalitetan zrak u prostoriji koja se rashlađuje.
2. Neugodni mirisi, buka, ako ne hladi kao prije…
U tom slučaju nikako ne odgađajte servisni pregled jer je klima neispravna, a to znači da će potrošnja struje biti veća, bez željenog efekta, a ozbiljno može biti ugroženo i zdravlje.
3. Ako se u posao upuštate sami
Većina nas jedino što može jest očistiti ili zamijeniti filter. Čistite ga vodom i poslije osušite. Druge servirvisne poslove ipak ne preporučujemo kako ne bi došlo do oštećenja uređaja.
4. Birajte klima-uređaje s više opcija, isplati se…
Tako se mogu birati različiti režimi rada koje želite – kad će se klima ugasiti ili uključiti, treba li odvlaživanje zraka, intenzitet rada, način izbacivanja zraka…