Rekonstrukcija rasvjete u ulici Hasana Sućeske – Novi Grad

Rekonstrukcija rasvjete u ulici Hasana Sućeske – Novi Grad

Rekonstrukcija rasvjete u ulici Hasana Sućeske – Novi Grad

IMG_7031

IMG_7028

U ulici Hasana Sućeske u naselju Saraj-Polje urađena je rekonstrukcija javne rasvjete, u sklopu koje su postavljena nova štedna metalhalogena rasvjetna tijela.

U vrijeme izgradnje naselja, u ovoj ulici postavljena su rasvjetna tijela visine četiri metra i zasađeno je zelenilo. Međutim, obzirom da je zelenilo izraslo i prekrilo rasvjetna tijela, samim tim ona više nisu mogla dati pravi efekat, tako da je naselje bilo slabo osvijetljeno.

„Obzirom da je bila takva situacija, te da smo željeli sačuvati zelenilo, opredijelili smo se da se stubovi djelimično dislociraju i postave novi, visine šest metara. Postavljena je nova štedna rasvjeta, tako da je ta ulica dobila potpuno novi izgled. Uz to, u naselju je ostalo odraslo zelenilo, koje ga krasi, a stara rasvjetna tjela smo iskoristili za izgradnju rasvjete u Centru „Safet Zajko“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Podsjetio je da je Općina u proteklim godinama uglavnom radila na izgradnji ulične rasvjete u naseljima koja nikako nisu imala rasvjetu, te dodao da je planirano da se od naredne godine krene u rekonstrukciju postojeće javne rasvjete u onim naseljima u kojima je rasvjeta dotrajala.

Također, Općina je u proteklom periodu radila na izgradnji javne rasvjete na parkinzima u C i B fazi Alipašinog Polja.

DSCN8859

Izvor:

http://www.novigradsarajevo.ba/site/vijest10.php?akt_id=10919